Sedan coronakrisen bröt ut har nästan alla av oss jobbat hemifrån, inte bara i början, utan även nu och många vill fortsätta att kombinera att jobba hemifrån och gå till kontoret. I den här artikeln hittar du tips och tricks för att få ut allt och för att fungera optimalt hemifrån.

Titta på vad som är möjligt
Om du arbetar på ett företag och har en avlönad anställning, kolla med din arbetsgivare för att se vilka alternativ som finns för att säkerställa att du har en bra hemarbetsplats. Tveka inte att fråga nej du har och ja du kan få. Beroende på företaget är vad de kan erbjuda dig. I allmänhet tillhandahåller de flesta arbetsgivare rätt utrustning, såsom en bärbar dator, en extra skrivbordsskärm, tangentbord, en mus, men i vissa fall även en kontorsstol och ett höj- och sänkbart skrivbord. I det senare fallet har du mycket tur med din arbetsgivare och du kan arbeta optimalt. Människor som jobbar på kontoret sitter ofta i samma sorts position och har verkligen nytta av de nya typerna av skrivbord, som ett sitt-stå-skrivbord eller ett elektriskt skrivbord.

Använd din tid klokt
När din hemarbetsplats är ordnad kan du titta på din arbetstid, vad din dag består av för slags saker och hur du bäst kan organisera din tid. Börja dagen som på kontoret med kaffe eller te och börja allt sakta. Se till att du arbetar regelbundet och planera regelbundna pauser, helst varannan timme. Ta den första pausen två timmar efter att du börjat, detta är en 15-minuters paus, där du har exakt tid att ta en drink och ladda om. Två timmar senare är det dags för din stora paus, det här är en halvtimmes paus. Under denna rast hinner man äta lunch och eventuellt gå runt kvarteret. Slutligen, två timmar efter lunch, är det dags för den andra pausen på femton minuter, lunchrasten. Här har du tid igen att ta en drink, att kissa osv.

Ta din paus på en annan plats än din vanliga plats
Du har tre olika raster per dag, se till att du kan använda minst en av dessa raster för att bli av med din plats. En kort promenad i friska luften gör underverk för din koncentration. Så fort du är tillbaka på din plats kommer du att märka att du faktiskt är mer produktiv på jobbet och det enbart på grund av den friska luften.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *