Letar du efter ett sätt att uppgradera ett hörn av din trädgård eller terrass? Då kan man jobba med blomkrukor. Blomkrukor ser ut som vardagsföremål, men du kan göra mycket med dem. Den stora fördelen med blomkrukor är att dina växter eller blommor bokstavligen står i en kruka och du kan leka med placeringen av dessa krukor. Dessutom är det också möjligt att placera dessa krukor i grönska. Du behöver inte begränsa dig till din terrass.

Blomkrukor i trädgården ska vara lämpliga för utomhusbruk
För din trädgård, välj alltid blomkrukor som är lämpliga för utomhusbruk. Med detta menar vi till exempel keramiska blomkrukor som är frostbeständiga, men också värmebeständiga. Använd genomsläppliga blomkrukor, som har hål i botten, men ställ ett lämpligt fat under, så att även växterna och jorden i blomkrukan kan hålla kvar vatten. I den meningen är de ett bra alternativ för den som ser saker i stor skala och som vill bygga till exempel en wadi. Dessutom är den sakkunniga och genomtänkta användningen av blomkrukor också ett trevligt alternativ till en stenträdgård. Att skapa en stenträdgård är ett definitivt val för din trädgård, medan blomkrukor också låter dig arbeta modulärt. Med detta menar vi att du kan flytta dem eller sätta dem i ett annat sammanhang om du plötsligt tröttnar på dem. Och är det inte bara roligt att regelbundet byta om eller ge din trädgård en makeover?

Vilken form och storlek passar bäst i din trädgård?
Formen eller storleken du väljer för blomkrukor spelar egentligen ingen roll. Så länge du gillar dem själv. Du kan dock ta hänsyn till vissa principer. Till exempel är det en bra idé att skapa ett visst perspektiv med blomkrukor. Välj därför blomkrukor i olika storlekar om du kombinerar flera. Ett udda antal blomkrukor fungerar alltid bättre än ett jämnt antal blomkrukor. För att ge visuell stimulans, välj även blomkrukor i olika material som terrakotta eller glaserad keramik. Blomlådor i plast är också möjliga, om du vill kan du göra ett hus i trä själv om du gillar detta. Stora terrakottakrukor är typiskt sydliga. Vissa handlare, som denna engelska handlare i stora terrakottakrukor, drar gärna nytta av detta. Små krukor är idealiska att ställa på ditt uteplatsbord.

Keramiska blomkrukor är resistenta mot olika typer av väder
Keramiska blomkrukor, är de inte extra känsliga för brott? Som tur är är de flesta utomhuskrukor i keramik frostbeständiga. Det beror på att de har ett glaserat lager. Glasyr skyddar keramiska krukor på flera sätt:

Mot UV-strålar
Mot regn
mot frost
Var dock försiktig om det är för mycket vatten i en keramisk blomkruka, detta kan försvaga och spricka krukan.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *